2008. május 5., hétfő

Véget ért a huza-vona?

A Microsoft egyelőre eláll a Yahoo! felvásárlásától.
Bár a Microsoft a régi 31 dollátosnál magasabb árat kínált (33 dollár), a Yahoo-nak ez sem volt elég, ragaszkodott a 37 dolláros részvényenkénti árhoz.
A Microsoft nem fogadhatja el, mivel túlságosan felülértékelné a Yahoo!-t, ellentétes lenne a vállalat és tulajdonosainak érdekeivel.
Több elemző is úgy gondolja, hogy a Yahoo! hibát követett el, hogy nem fogadta el a Microsoft ajánlatát.
Sokan arra számítanak, hogy a Yahoo! részvényeinek értéke a hétfői tőzsdenyitáskor meredeken esni fog.
Akadnak természetesen elemzők, akik érteni vélik Jerry Yang motivációit: szerintük a Yahoo! már feljövőben van, az elmúlt évek súlyos válsága elmúlt. Az ő véleményüket látszik alátámasztani az is, hogy a hírek szerint a Yahoo! és a Google a jövő héten együttműködési megállapodást ír alá, s újra felmerült annak a lehetősége is, hogy az AOL-lal megszakadt tárgyalások is folytatódnak.
De felmerül egy harmadik lehetőség is, mely szerint Steve Ballmer egy újabb ügyes húzásáról van szó, aki a sok kellemetlenséggel járó ellenséges felvásárlás helyett a kivárásra játszik. Ballmer bízhat az elégedetlen Yahoo!-részvényesekben, akik a várható árfolyamcsökkenést nem fogják jó szemmel nézni, s várhat egy kedvezőbb piaci helyzetre, amikor már nem lehet a Microsoft ajánlatát visszautasítani.
Forrás

Nincsenek megjegyzések: